Wijn bewaren

Heeft u genoeg van dat gerommel met wijnkoelers? Zat van het zoeken naar de koelste plekjes in uw huis zonder kelder? Wilt u uw kostbare bewaarwijnen verantwoord opslaan?

Wij hebben daarvoor de oplossing. Wij kunnen u tegen zeer scherpe prijzen wijnbewaarkasten of wijnklimaatkasten aanbieden. Wij leveren alle wijnkoelkasten van de merken Avintage, Climadiff en Liebherr..

Advies nodig?
De aanschaf van een wijnbewaarsysteem is niet iets wat u dagelijks zal doen. Wellicht dat u wat persoonlijk advies wilt voordat u tot aanschaf over gaat. Per slot van rekening gaat het om een aardige investering, waar u jaren plezier van wilt hebben. Vanuit onze wijnkennis kunnen wij u raad geven over de wijnkoelkast die het beste past bij uw situatie en wensen. Wij benaderen een wijnkast namelijk vanuit de visie van een wijnliefhebber en niet vanuit die van een elektronicaverkoper!

Wijnbewaarkasten
Dit zijn kasten waarin u uw waardevolle wijnen langere tijd kan bewaren en laten rijpen, doordat u de temperatuur kan laten variëren van +5 tot + 22 graden Celcius. Door de temperatuur bijvoorbeeld constant op 18 graden in te stellen kunt u deze bewaarkast ook gebruiken om uw rode wijnen direct op de juiste temperatuur te serveren. Zo kan deze bewaarkast dus voor meerdere doeleinden worden aangeschaft. Overigens is het natuurlijk zo dat als u de kast aanschaft uitsluitend met de doelstelling de wijnen te laten rijpen, een temperatuur van rond de 10 graden ideaal is. Het belangrijkste is dat de temperatuur niet schommelt. Dat is nu juist hetgeen waar een wijnbewaarkast goede diensten kan bewijzen.

Wijnklimaatkasten
Bent u meer op zoek naar een wijnkast waarin u uw wijnvoorraad kunt bewaren voor het dagelijkse gebruik? Dan is een wijnklimaatkast wat voor u! De voordelen van de wijnbewaarkasten gelden in grote lijnen ook voor deze kasten. Onderin de wijnkast kunt u de temperatuur instellen tussen de +5 en +7 graden Celcius. In het bovenste gedeelte varieert dit van +16 graden tot +18 graden Celcius*. Zo creëert u in totaal 5 verschillende temperatuurzones. Uw champagne dus onderin, rosé in het midden en uw betere rode wijnen bovenin. Altijd bij de hand en altijd op de juiste temperatuur. Tevens zijn er ook wijnklimaatkasten met afzonderlijk instelbare zones.

* De instelmogelijkheden en temperatuurbereiken kunnen per model verschillen. Kijk hiervoor altijd naar de technische gegevens van het betreffende model.