Informatie over Avintage

Avintage is een topmerk op het gebied van wijnkoelkasten en zijn verkrijgbaar als wijnbewaarkast (1 vaste temperatuur in de gehele kast) en als wijnklimaatkast . Deze laatste is weer onder te verdelen in een multi temperatuurkast (onderin een lage temperatuur en bovenin de warmste temperatuur met een liniair verloop) of een kast met afzonderlijk in te stellen temperatuurzones. De wijnklimaatkasten van Avintage zijn ontworpen en vervaardigd in, hoe kan het ook anders, Frankrijk.De wijnkasten van Avintage zijn degelijk gebouwd en hebben een mooie uitstraling. Voor de verschillende opties en mogelijkheden kunt u kijken bij de betreffende kast in ons assortiment. Een aantal van de opties waar de verschillende Avintage wijnkoelkasten over kunnen beschikken worden hieronder uitgelegd:

Wintersysteem
Sommige Avintage wijnkoelkasten zijn uitgevoerd met het wintersysteem. De binnentemperatuur van uw wijnkast wordt automatisch geregeld ten opzichte van de kamertemperatuur van de ruimte waarin de kast staat opgesteld, dankzij een vooraf ingesteld systeem. Om te voorkomen dat uw wijnen worden blootgesteld aan te grote temperatuurschommelingen wanneer de buitentemperatuur plotseling daalt (zonder dat deze onder de 0°C komt), heeft Avintage het automatische Wintersysteem ontwikkeld.
Als de temperatuur in de ruimte lager is dan 10°C, geeft de sonde die achterin aan de bovenkant van uw kast is geplaatst, een signaal af om het warme circuit te openen. Dit circuit stelt zich alleen in werking na een signaal van de binnensonde. Dit signaal wordt nog aanzienlijk vertraagd door het hoge isolatieniveau van de wijnkast. De weerstand werkt dan rustig binnen in uw wijnkast en stopt vervolgens (dan is het apparaat stil). Als de kamertemperatuur weer hoog genoeg is, schakelt de koeling automatisch in.

Trillingen
Wijn wil niet graag gestoord worden. Wijn kan met name niet goed tegen trillingen. Daarom is de compressor met lage cyclus van uw wijnkast op speciale schokdempers gemonteerd. Ook is de binnenkuip geïsoleerd ten opzichte van de carrosserie door middel van een dikke laag PUR schuim. Op sommige modellen zijn de plateaudragers bovendien voorzien van rubber kussentjes. Afhankelijk van het model zijn de legplateaus van massief hout, en absorberen deze de trillingen beter dan metaal. Uw flessen genieten van koninklijke rust!

Ventilatie
Vernieuwde zuivere lucht die constant wordt gefilterd. Uw Avintage wijnkast is uitgerust met een systeem voor permanente luchtverversing, met een koolfilter voor het filteren van de lucht. Wij adviseren u de filter eens per jaar te vervangen (bij ons te bestellen).

Hygrometrie
Een gemiddelde luchtvochtigheidsgraad tussen 55 en 70% wordt geadviseerd opdat de kurk van uw flessen vochtig genoeg blijven om zijn soepelheid, zijn elasticiteit te behouden waardoor hij hermetisch dicht is voor vloeistoffen, terwijl de wijn toch kan blijven ademen. De geleiding van de metalen binnenwanden, in combinatie met een 'hydrodynamisch' circuit zorgen voor een optimale regeling van de luchtvochtigheid.